Peste un miliard de euro pentru regiunea de Vest

Dată

Suma alocată regiunii de Vest prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 a fost depășită cu aproape jumătate de miliard de euro, respectiv cu 75% mai mare decât cea prevăzută inițial, suma contractată în regiune în acest exercițiu financiar ajungând astfel la 1,12 miliarde de euro. Programul urmează să genereze rezultate de care vor beneficia cele aproape 2 milioane de locuitori ai regiunii; 115 unități de învățământ construite sau dotate, reabilitarea a 17 unități primiri urgențe și tot atâtea ambulatorii, achiziționarea a 158 de ambulanțe, izolarea termică a 10.000 de apartamente și modernizarea a 400 de kilometri de drumuri. La nivel de județe, în Timiș au fost contractate 340 de proiecte în valoare totală de 353 milioane de euro, Hunedoara are 260 de proiecte în valoare de 326 milioane euro, Arad a contractat 161 de proiecte totalizând 219 milioane de euro, iar Caraș-Severin, 124 de proiecte, în valoare totală de 240 milioane de euro. Cele patru județe mai au în evaluare sau în faza de precontractare alte 50 de proiecte, în valoare totală de aproape 55 milioane euro.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Modernizare feroviară: 58 de rame electrice noi aprobate de Guvern – VoxQub

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnici pentru achiziția a 58 de rame electrice noi destinate Companiei Naționale de Căi Ferate.
Actualitate

250 de milioane de euro pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara – VoxQub

Guvernul României a anunțat o investiție de 250 de milioane de euro pentru construirea Institutului Regional de Oncologie Timișoara, un proiect esențial pentru îmbunătățirea serviciilor ...
Actualitate

Medicamente periculoase pentru șoferi – VoxQub

Ministerul Sănătății din România a anunțat actualizarea listei medicamentelor care pot influența abilitatea de a conduce vehicule.
Actualitate

Catering pentru spital, închis după descoperirea condițiilor insalubre – VoxQub

O firmă de catering din Drobeta-Turnu Severin, responsabilă cu asigurarea meselor pentru peste 400 de pacienți internați la spitalul local, a fost închisă de către ...

Alte
știri