Medicamente compensate cu 90% pentru mai mulți pensionari

Dată

Mai mulți pensionari vor putea beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor, după ce Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri pentru persoanele eligibile. Măsura se aplică de la 1 ianuarie.
Dacă până acum beneficiau de compensarea cu 90% a medicamentelor de listă pensionarii care încasau o pensie de 1299 de lei, de acum înainte, plafonul este de 1429 lei/lună.
De luna viitoare, punctul de pensie este majorat cu 10%, astfel că măsura a fost luată cu scopul creşterii accesului la medicamentele compensate acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici. Pe de altă parte, o veste proastă vine însă de la Poșta Română. În ianuarie, pensiile vor întârzia două zile, pentru că banii vor fi virați în conturile Poștei abia după 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an, după sărbători. Pensiile vor ajunge la domiciliu între 6 şi 17 ianuarie, iar la ghişeele poştale până în 19 ianuarie, potrivit programului anunțat de Poșta Română.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Agenda zilei, vineri, 18.10.2024

Agenda zilei, vineri, 18.10.2024
Emisiuni

Să învățăm să salvăm vieți – QubArena

Învață să salvezi o viață, duminică, 20 octombrie, în Piața Victoriei, între orele 14:00 - 17:00.
Actualitate

Percheziții în Timiș și Caraș-Severin pentru trafic de droguri – VoxQub

Procurorii DIICOT, împreună cu polițiști din Caraș-Severin, au efectuat opt percheziții în județele Caraș-Severin și Timiș.
Actualitate

Tehnologie de ultimă generație la spitalul Victor Babeș din Timișoara – VoxQub

Spitalul „Dr. Victor Babeș” din Timișoara a inaugurat primul PET-CT dintr-o unitate sanitară de stat din vestul României.

Alte
știri