Emisiuni

Emisiuni

Emisiuni

Patologia aparatului uro-genital – Rețeta Compensată

O infecție urinară este infecția care apare la orice nivel al sistemului urinar. În mod natural, urina este eliminată din organism prin uretră, printr-un proces unidirecțional: rinichi-ureter-vezică urinară-uretre. Urina nu conține bacterii, dar acestea pot pătrunde în organism prin uretră și pot traversa întreg tractul urinar, unde încep să se dezvolte necontrolat. Pe măsură ce bacteriile avansează de-a lungul tractului urinar, infecțiile pot deveni din ce în ce mai severe. Pe larg despre
subiect în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Dar din dar se face rai – MozaiQub

Clubul Lions din Timișoara a organizat o acțiune umanitară deosebită în comuna Bogda și satele învecinate, oferind consultații oftalmologice gratuite locuitorilor, în special vârstnicilor, care

Citeste Mai mult
Emisiuni

Povești cu cântec la Casa Tineretului din Timișoara – Povești cu Cântec

În ediția din această săptămână a Poveștilor cu Cântec, ne-am plimbat prin Casa Tineretului din Timișoara alături de Adrian Breha – coordonator Departament Administrativ și Producție FITT, și am intrat în studioul de producție Music Hub TM unde am stat de vorbă cu Răzvan Munteanu – Asociația Culturală Embargo și Remus Gașpar – inginer de sunet.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Anemia și trombofilia – de la prevenție la tratament! – Rețeta Compensată

Patologiile hematologice constituie o categorie de afecțiuni ale sângelui care pot fi întâlnite atât la adulți, cât și la copii. Modificările patologice care apar în evoluția acestor boli pot implica atât celulelor sangvine cât și celelalte componente plasmatice de tipul albuminei, globulinei, factorilor de coagulare și imunoglobulinelor. În ce situații este recomandat consultul hematologic aflăm de la Dr. Dorina Monica Pârva – medic hematolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Emisiuni

La povești cu Călin Bârcean – Povești cu Cântec

Membrii formației Pragu de Sus – adică Călin Bârcean (voce, chitară, claviaturi), Florin Demea (chitară) , Costel Răsuceanu (chitară bas, voce) și Cosmin Herac (tobe) – au susținut un concert aniversar de împlinire a 20 de ani de activitate, ocazie cu care au lansat și albumul cu numărul 7 din carieră intitulat ”20 de Praguri”. În emisiunea Povești cu cântec, am stat de vorbă cu liderul formației Călin Bârcean, emisiunea fiind înregistrată în cel mai nou club dedicate cântărilor din Timișoara, Stage Pub.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Marea Industrie, pe drumul cel bun? – MozaiQub

Partidul Social Democrat lansează „Planul Național pentru Marea Industrie” , o inițiativă ambițioasă care reprezintă un pas important în modernizarea sectorului industrial al României și în sprijinirea tranziției către o economie verde.

Citeste Mai mult
Emisiuni

La povești cu Christiana Uikiza – Povești cu Cântec

Solista austriacă s-a născut în Reșița și a susținut un concert recent în cadrul German Fest – Zilele Culturale ale Germanilor din Banat. Christiana a locuit câțiva ani și în Timișoara și s-a mutat în 2005 la Viena, unde și-a format Christiana Uikiza Quartet și a colaborat cu „Kirk Franklin Tribute Gospel Band”. Cunoscută ca „fata cu părul și vocea de aur,” artista a experimentat diverse genuri muzicale. Artista va cânta și anul viitor la celebrul Bal al Operei din Viena, iar de-a lungul anilor, a cântat în deschiderea concertului lui Tom Jones și a fost invitată să susțină recitaluri în toată Europa.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Premii pentru școlile din Timiș – QubArena

Provocările învățământului românesc nu împiedică performațele dacălilor și elevilor. Despre cum este să ajungi la performanță școlară în România aflăm de la Prof. Violeta Bontilă, Prof. pr. Adrian Nicola și Raul Jurcan în această ediției a emisiunii QubArena

Citeste Mai mult
Emisiuni

,,Olimpici” la abandonul școlar – MozaiQub

Învățământul românesc cade în fiecare în examenul la capitolul educație și nu dă semne că ar vrea o mărire de notă. Avem un sistem prăpăstios în care zeci de mii de ii pășesc anual într-o societate care îi pregătește tot mai puțin.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Volumul de colecție „Pro Musica – Logica timpului”, lansat la Timișoara – MozaiQub

Cartea „PRO MUSICA Logica Timpului – Texte”, semnată de Doru Eugen Iosif, Ilie Stepan, Ștefan Dandu și Marian Odangiu a fost lansată, la Timișoara. Aceasta cuprinde texte create special pe baza compozițiilor celebrului grup timișorean, în cele patru etape esențiale din evoluția acestuia.
Lucrarea a fost realizată printr-un proiect al Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Citeste Mai mult
Emisiuni

La Povești Cu RaviHazard – Povești cu Cântec

Pe numele său adevărat Răzvan Stochiță, RaviHazard a început să scrie poezii la vârsta de 14 ani și în 1997 a fost remarcat de Adrian Păunescu, care l-a invitat la cenaclul „Totuși Iubirea” ca debutant. Au urmat două albume editate sub numele de Trupa Hazard și un succes binemeritat, curmat din păcate de câteva probleme medicale care l-au forțat să renunțe la carieră. După câțiva ani petrecuți în străinătate, artistul a revenit în lumina reflectoarelor și a lansat acest al treilea album, care poartă numele de „Clepsidra”.

Citeste Mai mult
Emisiuni

La povești cu Ioan Popovici – Povești cu Cântec

Ioan Popovici a devenit cunoscut în 2002 când a făcut parte din trupa Effect, care l-a avut ca mentor pe Arpad Kajtar. După o serie de apariții împreună cu Arpad Kajtar pe scena unor cluburi și la festivaluri, formația a trecut încet – încet de la cover-uri la compoziții proprii, după care și-a schimbat numele în Flare, iar mai apoi FlareHead. În luna aparilie a anului 2022, Ioan Popovici a lansat prima sa piesă sub nume propriu.

Citeste Mai mult
Actualitate

Ce se întâmplă la noua Maternitate Bega – QubArena

În această ediție a emisiunii QubArena, Corina Gluhovschi discută despre problemele apărute la noua clinică de obstetrică și ginecologie din Timșoara, împreună cu Ing. Dr. Laurențiu Stavrat – Sef serviciu tehnic Spitalul Clinic Județean Timișoara; președintele ales al CJT, Alfred Simonis; Conf. Univ. Dr. Cristian Clipă – avocat, specialist în drept administrativ și Prof. Dr. Adrian Kali.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Ce este psihanaliza? – MozaiQub

Mulți sunt cei care au auzit de psihanaliză, dar și de Sigismund Freud. Totuși, influența sa asupra sănătății mintale este incontestabilă. Curentul terapeutic fondat de acesta continuă să fie la fel de conectat în prezent și cu aceeași influență în domeniu. Vorbim în emisiunea de astăzi despre ce este psihanaliza, cum funcționează aceasta, cum contribuie la îmbunătățirea sănătății psihicului și multe altele.

Citeste Mai mult
Emisiuni

De ce să apelăm la consilierea vocațională? – MozaiQub

Există momente în cariera noastră când ne putem simți pierduți sau în care puțină îndrumare din partea unui specialist ne poate ghida pe drumul potrivit. Mai ales atunci când ne aflăm la început de carieră și nu am experimentat deloc cautarea unui loc de muncă. Atunci un consilier de carieraă ne poate ajuta să aflăm răspunsurile la întrebările pe care le avem.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Arta dincolo de granițe – MozaiQub

Ei bine, arta are capacitatea să vindece, să facă oamenii mai buni, să facă o lume mai bună, să putem să ne bucurăm de tot ceea ce trăim şi simţim. Ea are puterea de a comunica diverse mesaje, influența societatea, modifica viața și percepția noastră.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Despre meșteșugul cu lemn – MozaiQub

Din cele mai îndepărtate timpuri, arta sculpturii în lemn a jucat un rol semnificativ în cultura și tradițiile românești încă din cele mai vechi timpuri, lemnul având
o importanță primordială în civilizația omului. De la prelucrarea manuală a lemnului până la utilizarea uneltelor și echipamentelor moderne, această industrie rămâne totuși o piesă vitală din puzzle-ul numit tradiții și meșteșuguri. Asta face și Radu Fachin – artizan popular în secolul XXI.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Povești din Dudeștii Vechi, Londra și festivalul Jazz X cu Teo și Tereza Catarov – Povești cu Cântec

Teo Catarov a fost recompensat cu o diplomă specială pentru păstrarea culturii și a tradițiilor bulgarilor bănățeni,în cadrul festivalului interetnic Jáku Ronkov, care s-a desfășurat în comuna Dudeștii Vechi. Tereza Catarov este solistă și compozitoare din Timișoara, stabilită în Londra., care a susținut un concert în cadrul ediției din acest an a festivalului Jazz X din Timișoara.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Creșterea animalelor de companie, o sursă de bucurii, dar și de obligații – Rețeta Compensată

În ultimul timp, oamenii, tineri sau vârstnici, au devenit din ce în ce mai pasionați de creșterea animalelor de companie deoarece prezența acestora în viață noastră ne relaxează și ne ajută să uităm de grijile cotidiene. În plus este evidentă bucuria copiilor care se află în preajma unui prieten drag, așa cum este animalul de agrement.
Pe de altă parte, există câteva aspecte la care trebuie să fim cu toții atenți dacă vrem ca traiul în comun cu un animal de companie să fie plăcut și lipsit de pericole. Cum să avem grijă de animalele de companie, ne spune doctorul veterinar Mugurel Sarca în emisiunea Rețeta Compensată

Citeste Mai mult
Emisiuni

Baletul, o viață de poveste – MozaiQub

Se poate spune că dansul este un talent înnăscut. În balet este ceva magic, o plutire diafană, în care balerina devina una cu muzica și cu emoțiile. O grație sub care se ascund toate încercările, durerea, efortul, disciplina, provocările, controlul, , tot efortul care au adus-o aici. Toate fac parte din ea și o completează.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Tabără muzicală la Buzad – Muzicon Summer Camp – Povești cu Cântec

Platforma de promovare și sprijinire a artiștilor muzicali Muzicon a organizat cea de-a doua ediție a taberei de creație la Buzad, la The Villag. Echipele care au participat la Muzicon Summer Camp au fost compuse din Mihai Sălăjan, Cristina Lupu, Anghel Mailat – echipă condusă de Vita Horvath; Flavius Retea, Andrei Bobis, Mihai Gradina – echipă condusă de Uțu Pascu; Damian Ouatu, Daniel Einholt, Cristian Paroș – echipă condusă de dj K-lu; și Mihai Moldovan, Runa The Real, Nikita Dembinski – echipă condusă de Ufo (Florin Unguraș).

Citeste Mai mult
Emisiuni

Când ficatul și pancreasul au nevoie de investigații medicale! – Rețeta Compensată

Ficatul este un organ esențial pentru sănătatea organismului și indeplinește si funcția de glandă a corpului. Ficatul este un organ bogat în vase sangvine de culoare maro-roșcat și aproape de dimensiunea unei mingi de fotbal. Cu toate acestea, mărimea variază, fiind influențată de înalțimea și greutatea fiecărui individ in parte.
Ficatul este un organ vital, care indeplinește sute de funcții necesare pentru a menține o persoană în viață. în plus, are și rolul de glandă, deoarece produce proteine si hormoni de care au nevoie alte zone ale corpului.
Ficatul cântarește, în medie, aproximativ 1 kilogram si 300 de grame la adulți, motiv pentru care este cel mai mare organ intern. De ce e important e să avem un ficat sănătos ne spune dr Răzvan Diaconescu în emisiunea Rețeta Compensată.

Citeste Mai mult
Emisiuni

ARTfel de Jurnal – RAD Art Fair

În această ediție a emisiunii ARTfel de Jurnal o regăsim pe Veronica Kirchner în dialog cu Catinca Tăbăcaru – director artistic RAD Art Fair. Discuția se materializează în urma celei de-a doua editii a RAD Art Fair, care a avut loc în perioada 16-19 mai, 2024, unde au participat peste două duzine de de galerii și spații expoziționale.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Rusaliile – sărbătoare cu mare bucurie – MozaiQub

Rusaliile, sărbătoare creștină marcată de români, reprezintă una dintre cele mai importante și bogate în tradiții din calendarul ortodox. Rusaliile comemorează Pogorârea Duhului Sfânt asupra apostolilor la 50 de zile după Paște, eveniment care marchează și începutul Bisericii Creștine.

Citeste Mai mult
Emisiuni

A doua zi a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara – MozaiQub

Prima zi a celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat cu un real succes.
A doua zi a continuat cu o premieră în ceea ce privește evenimentul aflat la ce-a de-a zecea ediție, o masă rotundă care a reunit laolaltă mari personalități remarcante din lumea cercetării, a științei și a invenției, care pot transmite mai departe cunoștiințele inconfundabile dobândite.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Povești cu Lajos, muzicianul timișorean din gașca veche – Povești cu Cântec

Pe numele său adevărat Ludovic Varadi, „Lajos“ este unul din artiștii Timișoarei care poate fi inclus lejer în „gașca veche“. Old school, cum ar zice unii. De-a lungul anilor, Lajos a evoluat într-o serie de formații și a atacat toate genurile muzicale posibile și imposibile, printre artiștii cu care a colaborat num[r\ndu-se Dan Spătaru, Aura Urziceanu, Cargo, Amala, Foileton sau Trupa Vest, în aceasta din urmă cântând și-n zilele noastre.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” și-a deschis porțile – MozaiQub

Cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” și-a deschis porțile la Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș și reunește, ca în fiecare an, inventatori din țară și din străinătate precum Franța, Italia, Finlanda, Republica Moldova și multe altele.
Timișenii și timișorenii sunt așteptați până sâmbătă, 15 iunie să participe la evenimentul cu intrare liberă care reunește aproape 300 exponate.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” – MozaiQub

Cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” se desfășoară la Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș, în perioada 13-15 iunie, cu începere la ora 12:00.
Evenimentul este organizat de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat și Consiliul Județean Timiș.

Citeste Mai mult
Emisiuni

Cum ne pregătim copiii pentru primele examene din viaţa lor? – MozaiQub

Examenul este un moment crucial în viața școlară a copiilor, iar pregatirea lor emoțională și mentală poate avea un impact semnificativ asupra performanței lor.Pregatirea psihica a copiilor inainte de un examen important este esentiala pentru succesul lor academic si emotional. Vorbim în emisiunea de astăzi despre cum pot părinții să pregătească copilul inainte de un examen important, cum să își gestioneze emoțiile, care este atitudinea corectă a părintelui în faţa unui examen al copilului și multe altele.

Citeste Mai mult
Emisiuni

La povești cu Laurențiu Morun – Povești cu Cântec

Laurențiu Morun este o figură bine-cunoscută în rândul amatorilor de concerte datorită prezenței sale ca inginer de sunet în spatele mixerului, iar pentru melomanii care au prins vremurile „mai vechi“ ale rock-ului timișorean este cunoscut și ca percuționistul unor formații din acea vreme.

Citeste Mai mult

HOROSCOP

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici