Ziua mondială a siguranței alimentare

Dată

Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este “Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Lucrări de modernizare a căii ferate Lugoj -VoxQub

CFR Infrastructură derulează lucrări de modernizare a tronsonului de cale ferată Lugoj - Timișoara Est, cu finanțare europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență ...
Actualitate

Incident IT la Registrul Auto Român: Activitatea ITP sistată – VoxQub

Activitatea Registrului Auto Român a fost întreruptă din cauza unui incident tehnic în camera serverelor centrale, care a afectat stațiile de Inspecție Tehnică Periodică și ...
Actualitate

Timișul sub avertizare de cod portocaliu – VoxQub

Județul Timiș se află sub avertizare de cod portocaliu de vânt puternic, iar autoritățile au intervenit pentru a rezolva mai multe probleme cauzate de condițiile ...
Emisiuni

Dialoguri folk cu Maria Gheorghiu și Monica Mihalea Cojocaru – Povești cu cântec

Maria Gheorghiu și Monica Mihalea Cojocaru au susținut o seară deosebită de folk la Timișoara, în cadrul unor dialoguri muzicale care au reprezentat incursiuni în ...

Alte
știri