Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.
Grijă la carnea de pui
Dată
DISTRIBUIE
Elevii revin la școală miercuri, 8 ianuarie – VoxQub
ianuarie 7, 2025
După vacanța de iarnă, elevii se vor întoarce la cursuri miercuri, 8 ianuarie.
Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit astăzi de creștinii ortodocși – VoxQub
ianuarie 7, 2025
Creștinii ortodocși care urmează calendarul iulian sărbătoresc astăzi Crăciunul pe rit vechi și îl prăznuiesc pe Sfântul Ioan Botezătorul.
Noi tarife pentru apă și canalizare în Timiș, din 1 ianuarie 2025 – VoxQub
ianuarie 7, 2025
Începând cu 1 ianuarie 2025, tarifele pentru apa potabilă și canalizare au fost majorate în județul Timiș.
Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul – VoxQub
ianuarie 7, 2025
Pe 7 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, cel care l-a botezat pe Iisus în râul Iordan.