Virusul West Nile, transmis prin înțepăturile de țânțari, a fost identificat la încă 2 pacienți din țară.
De la începutul monitorizării infecției cu virusul West Nile, în 7 iunie, și până în 15 septembrie s-au înregistrat 7 cazuri de infecție, iar o persoană a decedat. Trei cazuri s-au înregistrat în București, iar câte un caz în Bacău, Olt, Gorj și Dolj. Medicii transmit că formele grave sunt foarte puține în raport cu numărul total de infectări, cu toate acestea, un bărbat din Dolj a decedat.
Simptomele bolii West Nile se pot confunda cu cele a le COVID-19, febră, cefalee, vărsături sau dureri musculare, totuși, 80% dintre persoanele infectate nu prezintă niciun fel de simptom.
Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă.
Pentru West Nile nu există vaccin, așadar Institutul Național de Sănătate Publică ne recomandă să evităm expunerea la țânțari, să purtăm îmbrăcăminte cu mâneci lungi, să împiedicăm pătrunderea țânțarilor în casă și să îndepărtăm recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Încă doua cazuri de infecție cu virusul West Nile în România
Dată
DISTRIBUIE
Magia Paștelui, în aer liber – MozaiQub
aprilie 17, 2025
Odată cu venirea primăverii și apropierea Sărbătorilor Pascale, orașele din vestul și sud-vestul țării prind viață în lumina caldă a soarelui și în parfumul florilor ...
Lumina Paștelui, între credință și obicei – MozaiQub
aprilie 17, 2025
Paștele este una dintre cele mai importante sărbători pentru români, încărcată de tradiții, credință și emoție.
Credința este fundamentul pentru echilibrul fiecărui om – QubArena
aprilie 17, 2025
Valorile creștine sunt acelea care clădesc oamenii echilibrați, relațiile armonioase si stabilitatea socială. Despre cum se raportează omul modern la credință vorbesc- Pr. Nikola Laus, ...