Proiect de ecologizare și refacere a habitatelor de păsări

Dată

În Dolj va demara cel mai amplu proiect de ecologizare și refacere a habitatelor a zeci de specii de păsări și animale de pe cursul râului Jiu. Contractul de finanțare a fost semnat recent de autoritățile județene, iar proiectul are o valoare de peste 4 milioane lei. Implementarea lui va dura 27 de luni și se va concretiza în măsuri de menținere a stării de conservare a 74 de specii din faună și a 22 de habitate de interes comunitar. Terenurile contaminate cu deșeuri vor fi curățate și replantate.De asemenea, se va asigura zona de cuibărire și adăpost pentru speciile de păsări și animale. În plus, se vor desfășura campanii de informare a comunităților locale, cu scopul de a crește gradul de conștientizare și de respect față de habitatele protejate. Aceste acțiuni se vor desfășura pe teritoriile localităților Craiova, Bistreț, Braloștița, Breasta, Bucovăț, Cârna, Ghindeni, Gighera, Gângiova, Ostroveni, Teasc și Valea Stanciului, de-a lungul râului Jiu.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Agenda zilei, vineri, 18.10.2024

Agenda zilei, vineri, 18.10.2024
Emisiuni

Să învățăm să salvăm vieți – QubArena

Învață să salvezi o viață, duminică, 20 octombrie, în Piața Victoriei, între orele 14:00 - 17:00.
Actualitate

Percheziții în Timiș și Caraș-Severin pentru trafic de droguri – VoxQub

Procurorii DIICOT, împreună cu polițiști din Caraș-Severin, au efectuat opt percheziții în județele Caraș-Severin și Timiș.
Actualitate

Tehnologie de ultimă generație la spitalul Victor Babeș din Timișoara – VoxQub

Spitalul „Dr. Victor Babeș” din Timișoara a inaugurat primul PET-CT dintr-o unitate sanitară de stat din vestul României.

Alte
știri