Primavara și toamna sunt perioadele din an in care racelile si virozele reapar in vietile noastre. De gripa sezoniera am auzit cu toții. De ce este sezonieră? Pentru că virusurile in general, inclusiv virusul gripal, se răspândesc cu ușurință la anumite temperaturi. Oamenii răcesc la schimbarea bruscă a vremii, pentru acum e cald pe seara se răcește, noi nu ne îmbrăcăm adecvat iar corpul nu este pregatit de astfel de schimbări bruște, unde mai pui că și sistemul nostru imunitar este mai fragil în aceste perioade. Deşi, la prima vedere, răceala şi gripa au manifestări comune… fiecare are însă particularităţi ce le diferenţiază una de cealaltă. Astfel, încă de la debut, organismul oferă semnale distincte ce ajută la deosebirea acestor două tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp măsurile corecte de combatere şi diminuare a simptomelor Pentru asta însă e bine să cunoaștem și să respectăm cu măcar câteva reguli de sănătate, pentru a evita îmbolnăvirea sau eventualele complicații ce pot apărea. Ei bine ne ajută în acest sens doctorul Emilian Popovici-medic primar epidemiolog-în emisiunea Reteta Compensată.
Virozele respiratorii – tipuri, transmitere, simptome, tratament – Rețeta compensată
Dată
DISTRIBUIE
10.000 de lei pentru înlocuirea sobelor vechi – VoxQub
februarie 5, 2025
Românii care locuiesc la casă pot primi 10.000 de lei de la stat pentru a-și înlocui sobele vechi cu unele mai eficiente energetic.
Transplantul cardiac, tot mai aproape de Timișoara – VoxQub
februarie 5, 2025
Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara vrea înființarea unei secți de transplant cardiac, considerat a fi un pas important pentru pacienții din vestul țării.
Inteligența artificială cu risc ridicat va fi interzisă și sancționată – VoxQub
februarie 5, 2025
Uniunea Europeană a adoptat o reglementare privind inteligența artificială, care interzice utilizarea sistemelor cu „risc inacceptabil”.
Pilonul I de pensii, mai mult taxă decât beneficii – VoxQub
februarie 5, 2025
Un studiu realizat de CFA România arată că Pilonul I de pensii devine rentabil abia la vârsta de 74 de ani și ajunge la un ...