Fie că este vorba despre pregătirea mesei, gătit, mâncat sau petrecut timpul împreună, bucătăria are un rol important în familie. Să mâncăm în siguranță înseamnă că mâncarea pe care o consumăm este corect manevrată, preparată și stocată și de asemenea ustensilele și suprafețele de lucru nu trebuie uitate.
Din acest motiv, este nevoie să fim atenți atunci când vine vorba de păstrarea igienei. De la spălatul mâinilor până la evitarea contaminării alimentelor, aceste reguli esențiale de igienă și siguranță alimentară ne vor ajuta să păstrăm bacteriile periculoase la distanță.
Igiena este ingredientul principal în rețeta de siguranță alimentară a fiecărei bucătării profesionale. Simpla neglijență în curățarea mediului de bucătărie sau în prepararea alimentelor poate provoca contaminarea încrucișată și răspândirea bacteriilor, ceea ce duce la probleme și complicații mult mai grave decât ne-am putea imagina.
Igiena alimentației şi importanța ei asupra sănătății – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Lucrări de modernizare a căii ferate Lugoj -VoxQub
noiembrie 22, 2024
CFR Infrastructură derulează lucrări de modernizare a tronsonului de cale ferată Lugoj - Timișoara Est, cu finanțare europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență ...
Incident IT la Registrul Auto Român: Activitatea ITP sistată – VoxQub
noiembrie 22, 2024
Activitatea Registrului Auto Român a fost întreruptă din cauza unui incident tehnic în camera serverelor centrale, care a afectat stațiile de Inspecție Tehnică Periodică și ...
Timișul sub avertizare de cod portocaliu – VoxQub
noiembrie 22, 2024
Județul Timiș se află sub avertizare de cod portocaliu de vânt puternic, iar autoritățile au intervenit pentru a rezolva mai multe probleme cauzate de condițiile ...
Dialoguri folk cu Maria Gheorghiu și Monica Mihalea Cojocaru – Povești cu cântec
noiembrie 22, 2024
Maria Gheorghiu și Monica Mihalea Cojocaru au susținut o seară deosebită de folk la Timișoara, în cadrul unor dialoguri muzicale care au reprezentat incursiuni în ...