Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Lucrări de modernizare a căii ferate Lugoj -VoxQub

CFR Infrastructură derulează lucrări de modernizare a tronsonului de cale ferată Lugoj - Timișoara Est, cu finanțare europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență ...
Actualitate

Incident IT la Registrul Auto Român: Activitatea ITP sistată – VoxQub

Activitatea Registrului Auto Român a fost întreruptă din cauza unui incident tehnic în camera serverelor centrale, care a afectat stațiile de Inspecție Tehnică Periodică și ...
Actualitate

Timișul sub avertizare de cod portocaliu – VoxQub

Județul Timiș se află sub avertizare de cod portocaliu de vânt puternic, iar autoritățile au intervenit pentru a rezolva mai multe probleme cauzate de condițiile ...
Emisiuni

Dialoguri folk cu Maria Gheorghiu și Monica Mihalea Cojocaru – Povești cu cântec

Maria Gheorghiu și Monica Mihalea Cojocaru au susținut o seară deosebită de folk la Timișoara, în cadrul unor dialoguri muzicale care au reprezentat incursiuni în ...

Alte
știri