Consiliul Județean Timiș a întocmit bugetul pentru anul 2022, propunerea urmând să fie dezbătută și votată de consilieri. Instituția vrea să revitalizeze mai multe zone din Timișoara, să facă un parc creativ în apropierea orașului și o „pseudo-centură” pentru Lugoj. La bugetul participativ se acordă cu un milion de lei mai mult față de anul trecut. În perioada următoare sunt așteptate sugestii din partea oamenilor și partidelor. Instituția ar vrea să aloce sume mai mari pentru drumuri, sănătate, cultură și pentru bugetul participativ, care se dublează. Pentru infrastructura rutieră se vor aloca 131 de milioane de lei, iar în total pe mobilitate vor fi peste 137 de milioane de lei, unde sunt cuprinși bani și pentru Aerodromul Cioca, proiectul tram-train și navigabilitatea pe Bega până la sârbi.
Tot aici a fost cuprinsă și lărgirea la patru benzi a DN69 – Sânandrei, dar și construirea pistelor de biciclete la nivel județean. 2,6 milioane de lei au fost pregătiți pentru documentația drumului ce va lega Aeroportul Internațional Timișoara de A1.
De remarcat este un sistem de alertă valabil pe perioada ambroziei, pentru ca cetățenii să fie informați de valorile concentrației de polen. Pentru sănătate, bugetul propus este de 64 de milioane de lei, iar principalele investiții sunt la maternitatea Spitalului Județean și modernizarea secției Unității Primiri Urgențe.
Tot aici, aleșii locali vor să acorde bani pentru modernizarea fațadei și sistemului electric aparținând celui mai mare spital din vestul țării, Spitalul Județean Timișoara. 2 milioane lei merg și pentru reamenajarea Clinicii de Urologie și ATI Transplant Renal. Bani vor merge și către Centrul de recuperare „Speranța” și Liceul Teoretic special „Iris”, unde se desfășoară lucrări.
Consiliul Județean Timiș se va ocupa și de instituțiile culturale din oraș. Pentru Bastionul Theresia va aloca 3 milioane lei și la Muzeul de Artă și Muzeul Satului câte 700.000 lei pentru amenajarea spațiilor. La Conacul Mocioni, obiectiv turistic al județului, vor merge 5 milioane lei pentru realizarea documentației necesară refuncționalizării. Castelul Huniade are alocat 1 milion lei pentru proiectul tehnic de restaurare, iar 2,9 milioane lei merg pentru modernizarea sediului central al Bibliotecii Județene. Instituția vrea să restaureze biserica din Topla și alocă 250.000 lei pentru proiectul tehnic. Alte 785.000 de lei se alocă pentru bursele elevilor din învățământul special.
În bugetul pe anul acesta, la fel ca anul trecut, rămân cuprinse centrul de legume-fructe de la Tomnatic și bazinul de înot de la Jimbolia. În discuții este adus și stadionul care urmează să se construiască în locul lui „Dan Păltinișanu”, unde instituția oferă în acest an 100.000 lei pentru documentația de dezafectare.
Bugetul CJ Timiș pe 2021 s-a ridicat la 655 de milioane de lei, însă nu a fost prezentat un raport al execuției până acum. Multe proiecte de anul trecut vor continua anul acesta.

Bugetul Timișului pentru 2022
Dată
DISTRIBUIE
Creștere de 20% a facturilor la gaze din aprilie 2026 – VoxQub
aprilie 4, 2025
De la 1 aprilie 2026, prețurile la gaze naturale se vor majora cu cel puțin 20%, odată cu eliminarea plafonării actuale a tarifelor.
Ajutoare pentru sectoarele afectate de tarifele SUA – VoxQub
aprilie 4, 2025
Guvernul României lucrează la scheme de ajutor pentru sectoarele economice afectate de noile tarife vamale impuse de Statele Unite.
Competiție în lumea tehnică – MozaiQub
aprilie 4, 2025
Școlile profesionale joacă un rol esențial în formarea tinerilor, oferindu-le competențe specifice și abilități practice necesare pentru a-și construi o carieră. Aceste instituții educaționale sunt ...
Nereguli grave la adăposturile de protecție civilă – VoxQub
aprilie 4, 2025
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a aplicat amenzi de aproape 400.000 de lei anul trecut pentru nereguli găsite la adăposturile de protecție civilă.