Timișoara își pregătește bijuteriile pentru anul 2023, atunci când va fi Capitală Culturală a Europei. În 2021, s-au făcut renovări, printre altele, la Spitalul Militar, Catedrala Sârbă, Banca de Scont, Palatul Emmer, Palatul Băncii Agrare, Opera, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, dar și Liceul Tehnologic ”Ion I. C. Brătianu”. Sunt numeroase imobile la care se intervine și se va lucra și în anul 2022. Printre acestea, Casa Armatei din Piața Libertății, Domul Romano-Catolic din Piața Unirii și clădirea fostei clinici de Dermatologie de pe Mărășești care va fi transformată în centru multicultural. Primăria Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș au întocmit un protocol de colaborare, în urma acestuia se vor face o serie de demersuri pentru protejarea patrimoniului aflat în proprietatea municipalității. În Timișoara se află peste 14.000 de clădiri istorice.

Renovarea clădirilor istorice
Dată
DISTRIBUIE
Creștere de 20% a facturilor la gaze din aprilie 2026 – VoxQub
aprilie 4, 2025
De la 1 aprilie 2026, prețurile la gaze naturale se vor majora cu cel puțin 20%, odată cu eliminarea plafonării actuale a tarifelor.
Ajutoare pentru sectoarele afectate de tarifele SUA – VoxQub
aprilie 4, 2025
Guvernul României lucrează la scheme de ajutor pentru sectoarele economice afectate de noile tarife vamale impuse de Statele Unite.
Competiție în lumea tehnică – MozaiQub
aprilie 4, 2025
Școlile profesionale joacă un rol esențial în formarea tinerilor, oferindu-le competențe specifice și abilități practice necesare pentru a-și construi o carieră. Aceste instituții educaționale sunt ...
Nereguli grave la adăposturile de protecție civilă – VoxQub
aprilie 4, 2025
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a aplicat amenzi de aproape 400.000 de lei anul trecut pentru nereguli găsite la adăposturile de protecție civilă.