Grijă la carnea de pui

Dată

Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Tinerii din medii defavorizate pot obține permisul de conducere gratuit – VoxQub

Tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani, din medii defavorizate, pot beneficia de sprijin financiar pentru obținerea permisului de conducere prin programul „Permis ...
Actualitate

Schimbări fiscale importante în 2025 – VoxQub

România introduce modificări fiscale semnificative în 2025, care vor afecta atât firmele, cât și persoanele fizice.
Actualitate

Boboteaza, sărbătoarea Botezului Domnului – VoxQub

Pe 6 ianuarie, creștinii sărbătoresc Boboteaza, una dintre cele mai importante sărbători creștine, care marchează botezul lui Iisus Hristos în râul Iordan de către Sfântul ...
Actualitate

Agenda zilei, luni, 06.01.2025

Alte
știri