Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.
Grijă la carnea de pui
Dată
DISTRIBUIE
Tinerii din medii defavorizate pot obține permisul de conducere gratuit – VoxQub
ianuarie 6, 2025
Tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani, din medii defavorizate, pot beneficia de sprijin financiar pentru obținerea permisului de conducere prin programul „Permis ...
Schimbări fiscale importante în 2025 – VoxQub
ianuarie 6, 2025
România introduce modificări fiscale semnificative în 2025, care vor afecta atât firmele, cât și persoanele fizice.
Boboteaza, sărbătoarea Botezului Domnului – VoxQub
ianuarie 6, 2025
Pe 6 ianuarie, creștinii sărbătoresc Boboteaza, una dintre cele mai importante sărbători creștine, care marchează botezul lui Iisus Hristos în râul Iordan de către Sfântul ...