Virusul West Nile, transmis prin înțepăturile de țânțari, a fost identificat la încă 2 pacienți din țară.
De la începutul monitorizării infecției cu virusul West Nile, în 7 iunie, și până în 15 septembrie s-au înregistrat 7 cazuri de infecție, iar o persoană a decedat. Trei cazuri s-au înregistrat în București, iar câte un caz în Bacău, Olt, Gorj și Dolj. Medicii transmit că formele grave sunt foarte puține în raport cu numărul total de infectări, cu toate acestea, un bărbat din Dolj a decedat.
Simptomele bolii West Nile se pot confunda cu cele a le COVID-19, febră, cefalee, vărsături sau dureri musculare, totuși, 80% dintre persoanele infectate nu prezintă niciun fel de simptom.
Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă.
Pentru West Nile nu există vaccin, așadar Institutul Național de Sănătate Publică ne recomandă să evităm expunerea la țânțari, să purtăm îmbrăcăminte cu mâneci lungi, să împiedicăm pătrunderea țânțarilor în casă și să îndepărtăm recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.
Încă doua cazuri de infecție cu virusul West Nile în România
Dată
DISTRIBUIE
Orașe de poveste – MozaiQub
decembrie 23, 2024
Fie că ești în Viena, Timișoara sau Craiova, fiecare târg de Crăciun te învăluie într-o atmosferă unică și fermecătoare, oferindu-ți momente de neuitat, pline de ...
Nașul muzicii românești, Claudiu Purcărin – Povești cu cântec
decembrie 23, 2024
Pe numele său adevărat Claudiu Purcărin Nașul este o figură aparte în scena muzicală autohtonă. Talentatul tobar născut în Caransebeș a ajuns în lumina reflectoarelor ...
Guvernul creează noi posturi pentru recalcularea pensiilor – VoxQub
decembrie 23, 2024
Guvernul a aprobat măsuri pentru implementarea serviciilor electronice avansate în sistemul național de pensii și recalcularea pensiilor din sistemul public.
Finanțarea Educației de 15% din Buget, amânată până în 2026 – VoxQub
decembrie 23, 2024
Guvernul a amânat aplicarea prevederilor din Legea educației care stipulau ca 15% din Bugetul General Consolidat să fie alocat anual pentru Educație, atât în învățământul ...